2020-08-23

Višta troškina aluje su grybais



viščiukas ~2,5kg 

Prieskoniai :

1a.š. džiovinto baziliko

2a.š. džiovintų svogūnų miltelių

2a.š. džiovinto česnako miltelių

2a.š. saldžiosios paprikos miltelių

1/2a.š čili miltelių

druskos ir pipirų pagal skonį

***

Šlakelis aliejaus kepimui ir vištienos marinavimui 

250g pievagrybių, pasmulkintų griežinėliais

1 svogūnas, supjaustytas žiedais

1 saldi paprika, supjaustytas griežinėliais

3 pomidorai, supjaustytas griežinėliais

1 skardinė alaus 


 

Vištieną įtrinti prieskoniais su šlakeliu aliejaus ir palikti pora valandų pasimarinuoti.

Įkaitinti kelis šaukštus aliejaus puode ir apkepti vištą  iš krutinėlės pusės ir nugarėlės. Perkelti į lėkštę.


 Tame pačiame puode apkepti pasmulkintus svogūnus ir grybus, tuomet suberti pomidorus ir papriką. Kelias minutes pakepti.Jai reikia įpilti daugiau aliejaus. 

Įkelti vištieną ir supilti alų. Troškinti apie valandą- pusantros, kol mėsa taps itin minkšta, lengvai atsiskirs nuo kaulo. 

Baigiant troškinti, nukelti dangtį kad nugaruotų skystis ir sutirštėtų padažas. 


Puikiai tiko su pomidoriukais iš šiltnamio...




 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą