viščiukas ~2,5kg
Prieskoniai :
1a.š. džiovinto baziliko
2a.š. džiovintų svogūnų miltelių
2a.š. džiovinto česnako miltelių
2a.š. saldžiosios paprikos miltelių
1/2a.š čili miltelių
druskos ir pipirų pagal skonį
***
Šlakelis aliejaus kepimui ir vištienos marinavimui
250g pievagrybių, pasmulkintų griežinėliais
1 svogūnas, supjaustytas žiedais
1 saldi paprika, supjaustytas griežinėliais
3 pomidorai, supjaustytas griežinėliais
1 skardinė alaus
Vištieną įtrinti prieskoniais su šlakeliu aliejaus ir palikti pora valandų pasimarinuoti.
Įkaitinti kelis šaukštus aliejaus puode ir apkepti vištą iš krutinėlės pusės ir nugarėlės. Perkelti į lėkštę.
Tame pačiame puode apkepti pasmulkintus svogūnus ir grybus, tuomet suberti pomidorus ir papriką. Kelias minutes pakepti.Jai reikia įpilti daugiau aliejaus.
Įkelti vištieną ir supilti alų. Troškinti apie valandą- pusantros, kol mėsa taps itin minkšta, lengvai atsiskirs nuo kaulo.
Baigiant troškinti, nukelti dangtį kad nugaruotų skystis ir sutirštėtų padažas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą