2021-03-10

Batatų salotos su vištiena ir ryžių makaronais



Pakuotė ryžių makaronų ~200g
500g vištienos file be odos
500g batato
1/2 ilgo agurko
5 ridikėlių
1 avokado
puodelio pasmulkinto kopūsto 

Padažui:
3v.š. sezamų pastos tahini
3v.š. sojų padažo
1.5v.š. sirupo ar medaus
2v.š. skrudintų sezamų aliejaus
2v.š. citrinos ar laimo sulčių 
2 skiletelės česnako
1a.š. trinto imbiero


Vištieną  pagardinti druska ir pipirais. Iškepti orkaitėje 200C priklausomai nuo gabaliuko dydžio 20-30min.
Batatą nulupti, supjaustyti kubeliais, pašlakstyti aliejumi ir pagardinti žiupsneliu druskos. Kepti 200C apie 20 minučių arba kol suminkštės. 

Ryžių makaronus užpilti verdančiu vandeniu ir leisti pora minučių pabrinkti. Tuomet nupilti vandenį. Ant ryžių makaronų dėti keptą batątą, pasmulkintą vištieną, susmulkintas daržoves.

Padažui išspausti česnako skilteles ir imbierą ir sumaišyti su likusiais  produktais. 



Salotas prieš pat pateikiant sumaišyti su padažu.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą