2021-03-13

Labai šokoladinis tortas


 

Biskvitui:

100g šokolado 

160g sviesto arba margarino

100g miltų

240g cukraus

4 kiaušiniai

20g kakavos (nesaldintos)

1a.š. kepimo miltelių


Šokoladą ir sviestą (arba margariną) šildyti dubenyje virš verdančio vandens garų, kol ištirps. Permaišysiu suberti cukrų, supilti kiaušinius. Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius.


Tešlą supilti į~20C skersmens kepimo formą, kurios dugne įtiestas kepimo popierius.. Kepti 160C apie 40-50 minučių.

Pilnai atvėsinti. Padalinti į dvi dalis

Sviestinis šokoladinis kremas:
120g sviesto
160g cukraus pudros
60g nesaldintos kakavos
1-2 v.š. pieno.

Kambario temperatūrą sviestą plakti iki puromo, suberti cukraus pudrą ir kakavą ir nedideliu greičiu. Kol masė taps vientisa, Tuomet įpilti pora šauktų pieno. Kremu aptepti tortą.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą