Tešlai:
125g miltų
65 g sviesto
10g cukraus pudros
2-3v.š. šalto vandens
Tešlai sviestą supjaustyti smulkiais gabalėliais ir sumaišyti su miltais, suberti cukraus pudrą, po šaukštą pilti vandens kol tešla sukibs. Tešlą įkloti į keksiuko ar pyragėlio formeles ir atvėsinti šaldytuve.
Citrininis kremas:
125ml citrinų ir laimo sulčių
60ml vandens
110g cukraus
20g krakmolo
2 kiaušinio tryniai
30g sviesto
Sultis sumaišyti su vandeniu. cukrumi ir krakmolu. Kaltinti, kol sutirštės. Nukėlus nuo kaitros įmaišyti kiaušinio trynius ir sviestą. Palikti pilnai atvėsti.
Atšalusią tešlą uždengti kepimo popieriumi ir užberti kruopų. Kepti 180~15 min. Nuimti kepimo popierių su kruopomis ir kepti kol paviršius apskrus.
Iškepusią tešlą atvėsinti.Lengvai morengo viršų pakaitinti karamelizatoriumi arba trumpam įkišti į karštą orkaitę.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą