2021-03-27

Citrinų ir laimų pyragaičiai su morengais

 

Tešlai:

125g miltų

65 g sviesto

10g cukraus pudros

2-3v.š. šalto vandens

Tešlai sviestą supjaustyti smulkiais gabalėliais ir sumaišyti su miltais, suberti cukraus pudrą, po šaukštą pilti vandens kol tešla sukibs. Tešlą įkloti į keksiuko ar pyragėlio formeles ir atvėsinti šaldytuve. 




Citrininis kremas:

125ml citrinų ir laimo sulčių 

60ml vandens

110g cukraus

20g krakmolo

2 kiaušinio tryniai 

30g sviesto



Sultis sumaišyti su vandeniu. cukrumi ir krakmolu. Kaltinti, kol sutirštės. Nukėlus nuo kaitros įmaišyti kiaušinio trynius ir sviestą. Palikti pilnai atvėsti.


Atšalusią tešlą uždengti kepimo popieriumi ir užberti kruopų. Kepti 180~15 min. Nuimti kepimo popierių su kruopomis ir kepti kol paviršius apskrus.

Iškepusią tešlą atvėsinti.


Morengui:
2 baltymai
100g cukraus

Kiaušinio baltymus ir cukrų supilti į dubenį, dubenį dėti virš verdančio vandens ir maišyti, kol baltymai pasieks 60C. Tuomet išplakti ik standumo.

Ant atvėsusios tešlos paskleisti citrinų kremo, dekoruoti morengų. 

Lengvai morengo viršų pakaitinti karamelizatoriumi arba trumpam įkišti į karštą orkaitę.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą