2022-07-02

Graikiško jogurto ir braškių desertas

400g graikinio jogurto (be priedų)

250g saldžių braškių

40g cukraus

1a.š. vanilinio cukraus

12g smulkios  želatinos miltelių

30ml vandens želatinai


Braškes, jogurtą ir cukrų sutrinti maisto trintuvu. Želatiną užpilti 30 ml verdančio vandens ir išmaišyti. Jai želatina stambiais kristalais užpylus vandeniu leisti išbrinkti, tuomet ištirpinti karšto vandens vonelėje.

Tirpintą želatiną supilti į braškių masę, pagardinti vanile ir dar kartą perplakti.

Supilstyti į 4 indus, kuriuose planuojate pateikti.


Palikti porai valandų šaldytuve sustingti. 

Prieš pateikianti papuoši ledais, uogomis, grietinėlė ar trumpintais sausainiais.



 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą