2022-11-26

Pusryčių varškės ir avižų vafliukai

 



500g kepinių varškės

160g avižų  (skirtas 3-5min virti)

4 kiaušinių

1a.š. kepimo miltelių

40g aliejaus

40g cukraus

10g vanilinio cukraus 

---

aliejaus vaflinei patepti.


Kiaušinius ir avižas sutrinti iki vientisumo maisto smulkintuve/taurėję kokteiliams. Sudėti likusius produktus ir tešlą susmulkinti iki vientisumo.

Leisti tešlai 15-30 pabrinkti ir kiek sutirštėti. 

Kepti aliejumi pateptoje vaflinėje, kol vaflis taps aukso spalvos.

Kaip ir visi kepiniai su varške, vafliai kol karšti yra itin minkšti, vėsdama sutvirtėja, tad tik iškepus atsargiai išimti iš vaflinės.


p.s. galima į tešlą nedėti cukraus ir vanilinio cukraus, o vafliukais mėgautis su kepta šonine ar rūkyta lašiša ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą