24 keksiukai:
250g obuolių
400g morkų
4 kiaušinių
300g rudojo cukraus
350 g aliejaus
400g miltų
5v.š. klevų sirupo
2v.š. citrinos sulčių
1a.š. cinamono (su kaupu bėriau)
1a.š. vanilinio cukraus
2a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis muskato
žiupsnelis gvazdikėlių
Obuolius supjaustyti smulkiais kubeliais, apiberti cinamonu, muskatu ir gvazdikėliais, sumaišyti su klevų sirupu ir citrinos sultimis. Palikti pastovėti, kol bus paruošta likusi tešla.
Morkas sutrinti maisto trintuve iki vientisos masės. Sumaišyti su aliejumi, ruduoju cukrumi, vaniline ir kiaušiniais. Viską permaišyti iki vientisumo.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Miltus suberti į tešlą, lengvai permaišyti. Galiausiai įmaišyti obuolius.
Tešlą dėti į keksiuko formeles įklojus popierėlius ir kepti 175 apie 25 minutes.
Prieš skanaujant atvėsinti.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą