2022-12-17

Imbierinis medaus tortas su apelsinais


 

5 kiaušinių

150g cukraus

140g miltų

50g skysto medaus (jai medus susikristalizavęs - trumpai pašildyti) 

20 aliejaus

1a.š. kepimo miltelių

1a.š. smulkiai tarkuoto imbiero

1a.š cinamono

vieno nutarkuoto aplesino žievelės

žiupsnelio druskos


Kremui:

500g maskarponės

250ml grietinėlės plakimui

90g cukraus 

1a.š. vanilinio cukraus

1-2 apelsinų


Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol masė taps puri. Suberti prieskonius, aliejų ir galiausiai įmaišyti miltus su kepimo milteliais.

Supilti į kepimo formą, kurios dugne įtiestas kepimo popierius ir kepti 175C apie 35-45 minutes.

Iškepusį biskvitą pilnai atvėsinti ir perpjauti į dvi dalis.

Kremui visus produktus išplakti kartu.
Aplesiną supjaustyti skiltelėmis pašalinant žievelę ir skiltelės jungiančią membraną.

Pertepti biskvitą kremu, sudėti paruoštus apelsino gabalėlius, aptepti išorę ir apie parą palaikyti šaldytuve, kad skonis įsigertų. Papuošti pagal skonį, arba palikti nepuoštą ir pateikiant  kiekvieną gabaliuką apiberti smulkintu aplesinu ar mėgstamomis uogomis.. 





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą