5 kiaušinių
150g cukraus
140g miltų
50g skysto medaus (jai medus susikristalizavęs - trumpai pašildyti)
20 aliejaus
1a.š. kepimo miltelių
1a.š. smulkiai tarkuoto imbiero
1a.š cinamono
vieno nutarkuoto aplesino žievelės
žiupsnelio druskos
Kremui:
500g maskarponės
250ml grietinėlės plakimui
90g cukraus
1a.š. vanilinio cukraus
1-2 apelsinų
Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol masė taps puri. Suberti prieskonius, aliejų ir galiausiai įmaišyti miltus su kepimo milteliais.
Supilti į kepimo formą, kurios dugne įtiestas kepimo popierius ir kepti 175C apie 35-45 minutes.
Iškepusį biskvitą pilnai atvėsinti ir perpjauti į dvi dalis.Kremui visus produktus išplakti kartu.
Aplesiną supjaustyti skiltelėmis pašalinant žievelę ir skiltelės jungiančią membraną.
Pertepti biskvitą kremu, sudėti paruoštus apelsino gabalėlius, aptepti išorę ir apie parą palaikyti šaldytuve, kad skonis įsigertų. Papuošti pagal skonį, arba palikti nepuoštą ir pateikiant kiekvieną gabaliuką apiberti smulkintu aplesinu ar mėgstamomis uogomis..
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą