2023-08-28

Kopūstų sriuba su pomidorais

 


1/2 šviežio kopūsto galvos

2-3 vidutinės morkos

2-3 vidutinės bulvės

5 pernokę pomidorai

2l vištienos sultinio

1/2 svogūno

šlakelis aliejaus

prieskoniai pagal skonį : druska, petražolės, pipirai, citrinos sultys.


Svogūnus ir morkas supjaustyti smulkiais kubeliais, kelias minutes pakepinti aliejuje. Suberti kubeliais pjaustytas bulves, supilti sultinį  ir užvirti. Užvirus suberti pasmulkintą kopūstą, suberti prieskonius. Virti, kol daržovės suminkštės.


Pomidorus nulupti, (kad tai padaryti būtų lengviau galima perlieti verdančiu vandeniu) ir supjaustyti stambiais gabalėliais. Suberti į sriubą ir dar kelias minutes pavirti, Pagal poreikį pagardinti  prieskoniais. Išjungus kaitrą, leisti sriubai apie 10 minučių pastovėti.

Pateikti su grietine. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą