Vieno kąsnio pyragėliai su mėgstamų grybų įdaru. Traškūs ir aromatingi.
~~~
Tešlai (picos tešla):
0,5 l virinto kambario temperatūros vandens
1kg miltų (gali minkant truputi daugiau reikti)
5g šviežių mielių
12g druskos
40ml alyvuogių aliejaus
Tešlos gaunasi daug, šiam patiekalui reikia apie 400g, likusį kiekį užšaldau arba naudoju picai.
Įdaras
250g pievagrybių
1 didelis svogūnas
2 skiltelės česnako
1/2 a.š. raudonėlio
1 a.š. čiobrelio
pipirų
druskos
alyvuogių aliejaus
2 v.š. pomidorų pastos (arba pomidorų padažo)
Aptepimas
1 kiaušinio trynys
2v.š. aliejaus
sezamo sėklų
Tešlai vandenyje (iki ~20C) išmaišome mieles su druska. Dedame aliejų ir sijojame miltus. Minkome tešlą kol nebelimpa prie rankų ir indo sienelių. Susukame į bandą ir valandai palaikome šaldytuve.
Įdarui aliejuje apkepame smulkiai sukapotą česnaką ir svogūną. Dedam prieskonius ir susmulkintus grybus. Pakepame kol išgaruos skystis. Dedama pomidorų pastą. Gerai išmaišome. Masė turi būti blizgi, bet be skystimo.
Įš atvėsusios tešlos kočiojame ploną lakštą ( kaip virtinukams). Su stikline išspaudžiame formeles ant jų dedame po truputį įdaro ir kruopščiai užspaudžiame kraštus. Dedame ant sviestinio popieriaus ir aptepti kiaušinio- aliejaus plakiniu, pabarstyti sezamo sėklomis. Kepti 200C apie 20min .
Jei mėgsti pyragėlius su įdarais siūlau išmėginti empanadų tešlą (jei ieškosi pas mane - prie užkandžių). Nereikia laukti kol pakils, įdaras tinka bet koks.
AtsakytiPanaikinti