2011-04-04

Kaimiški sausainiai

Senoviniai sausainiai su majonezu, gaminami per mėsmalę.
Reikės :

~500g miltų
1 kiaušinis 
200g majonezo
200g sviesto
150g cukraus
vanilinio cukraus
1a.š. sodos

Cukrų gerai ištrinti su minkštu sviestu. Dėti kiaušinį, vanilę, majonezą(į jį suberti sodą) ir gerai maišyti. Tada berti miltų, tik nepadauginti. Turi gautis labai minkšta, bet jau minkoma tešla.  Per mėsmale su antgaliu sausainiams formuoti juosteles. Kepti 190C kol taps aukso spalvos.

p.s. kas mėgsta saldžiau galima aplieti šokolado glazūra. Arba į tešlą berti daugiau cukraus. Labai traškūs sausainukai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą