2011-10-31

Varškės pyragas

 Labai lengvas ir purus pyragas. Varškės įdaras gaunasi vos ne kreminis.
Tinka su uogomis ar ledais. Iš nurodyto kiekio gaunasi didžiulis pyragas maždaug 10 alkanų valgytojų.
Tešla:
150g sviesto
100g cukraus
320g miltų
1/2a.š. kepimo miltelių
2 kiaušiniai

Įdaras:
200ml pieno
2v.š. krakmolo
800g varškės
4 kiaušiniai
1 citrinos tarkuota žievelė
2 v.š. aliejaus
200g cukraus
1 a.š. vanilinio cukraus

Tešlai išlydomas sviestas ir sumaišomas su cukrumi, dedami kiti priedai ir gaunama gan minkšta tešla, kurią reikia gerai atvėsinti šaldytuve, tada ji taps kietesnė ir tiks kočioti.
Įdarui kiaušinius plakti su cukrumi ir aliejumi iki purumo, dėti varškė ir sutrinti trintuve kad neliktų gumulėlių, į pieną dėti krakmolą ir išmaišius pilti į varškę, dėti prieskonius ir gerai permaišyti masę kad būtų vientisa be gumulėlių gan skysta.
Atvėsusią tešlą kloti į kepimo formą (naudojau 28cm)  ir paspaudyti karštus. Pilt varškės įdarą ir kepti 180C apie 20min, tada pamažinti 150C kol vidurys taps standus, viso apie 50-60min. Atvėsinti formoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą