Medaus tortas su marskaponės kremu.
~~~
Tešlai
3 kiaušiniai
3 dideli šaukštai medaus
100 g margarino
1 stikline cukraus (200g)
3 maži šaukšteliai sodos (ne kepimo milteliai ) nugesintos šaukštu citrinos sulčių
ir apie 5 stiklines miltų (apie 700g )
Kremui
1 l riebios grietinėlės
500g maskarponės sūrio
cukrus pagal skoni
apelsino žievelės
Tešlai ant puodo su verdančiu vandeniu dėti dubenį, suberti cukrų, sviestą, kiaušinius ir medų, maišyti, kol gerokai sušils, dėti nugesintą sodą, nukėlus nuo puodo berti miltus, maišyti, kol bus įmanoma minkyti rankomis. Ant gerai miltuoto paviršiaus iškočioti lakštus ir kepti 250C, apie 10min. Iškeptus karštus lakštus galima aplyginti, pagal norimą šabloną. Tam galima panauto tortinę ar lėkštę.
Grietinėle labai gerai išplakti, sūrį sumaišyti su cukrumi ir įmaišyti grietinėlę. Įmaišyti cukrų ir pagardus.
Dėti lakštą medaus plokštainio tepti kremu ir taip sluoksniuoti. Papuošti likusiais nuo lakštų nupjaustytais ir pasmulkintais trupiniais.
Skaniausias pastovėjas parą.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą