Vienos savo didžiausios skaitytojos prašymu dedu sveiką patiekalą. Lengva ir soti lęšių ir burokėlių mišrainė su džiovintais baravykais. Sotus ir sveikas užkandis.
~~~
2 burokėliai
100g sausų lęšių
1 svogūnas
saujelė džiovintų grybų
3v.š. alyvuogių aliejaus
pusė citrinos
žiupsnelis druskos
Burokėliai išverdami ir atvėsinami. Lęšiai išverdami gerai pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės. Stengiamasi nepervirti, kad neprarastų formos.
Baravykai užpilami vedančiu vandeniu ir 15min pabrinkinami. Svogūnas supjaustomas kubeliais ir apkepamas su 2 šaukštais aliejaus. Baigiant kepti beriami pasmulkinti išbrinkę grybai, žiupsnelis druskos.
Ataušinti burokėliai susmulkinami kubeliais, sumaišomi su pravėsusiais lęšiais, ir kepintais grybais su svogūnais. Viskas gerai permaišoma, pagal skonį pašlakstoma citrina ir alyvuogių aliejumi.
Mišrainę galima papildyti pagal savo skonį ir marinuotais agurkėliais, šviežiais svogūnų, žolelėmis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą