Lėtai kepdama mėsa tampa ypač minkšta ir sultinga, tiesiog tirpstanti burnoje. Šildantys prieskoniai suteikia šventinį skonį. Skanaujame su orkaitėje keptomis bulvėmis su rūkyta paprika.
~~~
~1kg kiaulienos papilvės
2 svogūnai
1a.š. gvazdikėlių
1a.š. kardamono
pusė nutarkuoto muskato
1 anyžius
5 lauro lapai
5 juodieji pipirai
5 kvapnieji pipirai
2 a.š. druskos (nubraukti)
aliejaus kepimui
Bulvių skiltelės su rūkyta paprika:
6 didelės bulvės
1 a.š. rūkytos paprikos
1 česnako skiltelė
žiupsnis druskos
alyvuogių aliejaus
Bulvės nutrinamos kempine ir supjaustomos skiltelėmis. Metamos į pasūdytą verdantį vandenį ir verdama apie 5 minutes. Vanduo nupilamas, bulvės nugarinamos. Dedamos į kepimo skardą apšlakstomos aliejumi ir prieskoniais sutrintu česnaku. Turi būti vienas bulvių sluoksnis su nedideliais tarpais. Kepama 190-200C tem apie 20 min, kol apskrus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą