2015-10-28

Lėtai kepta kiaulienos papilvė su žieminiais prieskoniais

Lėtai kepdama mėsa tampa ypač minkšta ir sultinga, tiesiog tirpstanti burnoje. Šildantys prieskoniai suteikia šventinį skonį. Skanaujame su orkaitėje keptomis bulvėmis su rūkyta paprika. 
~~~


~1kg kiaulienos papilvės
2 svogūnai
1a.š. gvazdikėlių
1a.š. kardamono
pusė nutarkuoto muskato
1 anyžius
5 lauro lapai
5 juodieji pipirai
5 kvapnieji pipirai
2 a.š. druskos (nubraukti)
aliejaus kepimui

Įkaitinamas aliejuje nedidele puode, į jį beriami prieskoniai. Mėsos odelė supjaustoma rombais ir odele žemyn mėsa dedama į įkaitintą aliejų su prieskoniais. Sumetamas pasmulkintas svogūnas. Minutę pakepus mėsa apverčiama, įpilama vandens kad apsemtų pusę mėsos, uždengiamas dangtis ir ant silpnos ugnies mėsa verdama apie 30min.


Apvirusi mėsa dedama į kepimo skardą(odele į viršų), supilamas karštas skystis kuriame virė. Sandariai uždengiama folija ir kepama ~2 valandas 160C temperatūroje. Baigiant kepti folija nuimama ir leidžiama padažui truputi nugaruoti.


Iškepus mėsai 10 min leidžiama atvėsti ir pjaustoma porcijomis. Valgoma su keptomis bulvėmis.


Bulvių skiltelės su rūkyta paprika:
6 didelės bulvės
1 a.š. rūkytos paprikos
1 česnako skiltelė
žiupsnis druskos
alyvuogių aliejaus


Bulvės nutrinamos kempine ir supjaustomos skiltelėmis. Metamos į pasūdytą verdantį vandenį ir verdama apie 5 minutes. Vanduo nupilamas, bulvės nugarinamos. Dedamos į kepimo skardą apšlakstomos  aliejumi ir prieskoniais sutrintu česnaku. Turi būti vienas bulvių sluoksnis su nedideliais tarpais. Kepama 190-200C tem apie 20 min, kol apskrus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą