2015-10-27

Žydraakiai saldainukai

Helovynui ar kitokiai šventei. Saldaus šokolado krepšeliai užpildyti panna cottos kremu...

~~~

100 g šokolado
200 ml grietinėlės
10g želės
30g cukraus
vanilės ekstrakto ar cukraus
maistinių dažų


Želė užpilama trupučių grietinėlės ir leidžiama išbrinkti. Į likusią grietinėlę beriama vanilė, cukrus ir ant silpnos ugnies kaitinama vis pamaišant. Kai grietinėlė užvirs ir iš karto išjungiama. Sudedama brinkinta želatina ir gerai išmaišoma. Atvėsinama iki kambario temperatūros.

Šokoladas ištirpinamas ir juo į silikones formeles tepamas plonas sluoksnis (pusė šokolado pasiliekama). Jam sustingus tepamas antras sluoksnis. Naudojau pop cake formeles.


Kai šokoladas gerai sustings į formeles įpilama grietinėlės kremo, truputį pasiliekant vyzdžiams. Kremui sustingus ant jo su norima spalva nudažytu grietinėlės kremu formuojami rainelės ir vyzdžiai...


2 komentarai: