2015-10-24

Svarainių keksiukai su grietinėlės kepurėle

Tikras atradimas, - svarainių keksiukai!  Nors Lietuvoje neauga nei apelsinai nei citrinos, bet jiems aromatu nenusileidžia svarainiai. Papuošia rudenėjančius sodus savo nuostabiais geltonais vaisiais ir nepakartojamu aromatu. 
~~~



Tešlai reikės:
225g miltų
225g minkšto sviesto
190g cukraus
4 kiaušinių
50ml svarainių sirupo
1,5a.š. kepimo miltelių



Minkštas sviestas išsukamas su cukrumi iki purumo. Mušama po vieną kiaušinį ir maišoma, kol masė tampa vientisa. Miltai persijojami kartu su kepimo milteliais ir suberiami į tešla. Pilamas sirupas ir atsargiai išmaišoma, kol nebesimatys sausų miltų.
Kepama 180C apie 20 min. Baigiant kepti patikrinama mediniu iešmeliu.


~~~


Papuošimui:
200ml 35%grietinėlės
50g cukraus pudros
truputis vanilės
lašas maišinių dažų

Labai gerai atšaldytą grietinėlė plakti su cukraus pudra, kol masė taps standi ir laikys formą. Pagardinti vanile, nudažyti maistiniais dažais padekoruoti keksiukus. Prieš dekoruojant grietinėle galima sulieti svarainių sirupu. Kokiu metodu dariau aš prisegu video. Naudojau žiedlapiams skirtą antgalį.






Quince cupcake:
225g flour
225g butter 
190g sugar 
50 quince syrup 
4 large eggs
1,5 t.s. baking powder 

Mix butter with sugar until sugar dissolves. Add one by one eggs and mix well. Mix flour with baking powder and siev to mixture. Pour quince syrup and mix well until batter becomes uniform. 
Take cupcake forms and add one spoon batter in it. Bake in 180C(celcius) for  about 20 min. 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą