Grietinė bandeles padaro maloniai drėgnas, o riešutų sviestas ir figų džemas suteikia nuostabų aromatą.
~~~
Tešlai:
~550g miltų
300ml šilto pieno
30g sviesto
3v.š. grietinės
20g žalių mielių
5v.š. cukraus
1a.š. druskos
po žiupsnį muskato ir kardamono
Įdarui :
4v.š. riešutų sviesto
4v.š. tiršto figų džemo
1v.š. rudojo cukraus
Tešlai skirti produktai gerai išminkomi kartu ir paliekama kambario temperatūroje, kol tešla padvigubės. Miltų dedama tiek kad tešlą eitų minkyti, ji neliptų prie rankų ir stalo.
Tešla padalinama į 8 dalis. Iš 2 dalių iškočiojami du stačiakampiai maždaug 5cmx20cm. Ant vieno tešlos lakšto tepamas šaukštas riešutų sviesto ir pabarstoma maždaug šaukšteliu rudojo cukraus.
Ant kito lakšto tepamas šaukštas džemo.
Ant lakšto su riešutų sviesto dedamas , lakštas su džemu ir susukama į ilgą ritinėlį.
Ritinėlis perpjaunamas išilgai per pusę, ir abi dalys supinamas į pynę. Tuomet galima kepti kaip vieną pynutę, arba sudalinti į 4 dalis ir kepti bandeles.
Bandelės sudedamos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, pabarstomas perliniu cukrumi ir dar 20min palaikomos šiltai, tuomet kepamos 180C apie 20min. Jai didesnės pynnutės prireiks ir 30min.
Iš tešlos galima gaminti ir vieną didelė pynę, ar daug bandelių. Skanauti atšalusias. Minkštos išsilaiko pora dienų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą