2016-01-09

Karšti kepti sušiai

Sušių variantų tikrai daug, pateiksiu kaip aš gaminu, su lengvai gaunamais ingridientais. 
Įdarui galima rinktis nuo agurko/avokado iki krevečių, omleto, krabų lazdelių, majonezo, ikrų.
~~~

100g sušių ryžių
2 Nori dumblio lapai

Sirupas ryžiams sulieti:
1v.š. ryžių acto
1a.š. cukraus
1s.š. druskos
sirupą galimą gamintis pagal savo skonį, keičiant proporcijas

Įdarui:
lašiša
masago ikrai
avokadas
agurkas
(kas tik patinka: krevetės, ikrai, omletas, krabų lazdelės, tunas, majonezas)

Pateikimui sojų padažas
vasabi krienai

Ryžiai kruopščiai plaunami tinant tarp delnų dubenyje su daug vandens, vis keičiant vandenį, kol taps skaidrus ir ne baltas.
Gerai nuplauti ryžiai užpilami 250ml vandens, puode užverdama ant stiprios kaitros 2-3 minutes, tada uždengus verdama ant silpnos ugnies 15min. Išvirus suliejami sirupu ir paliekami atvėsti.

Sirupui ryžių actas išmaišomas su druska ir cukrumi, kol ištirps druska ir cukrus. Galima trumpam įkišti į mikrobangų krosnelę.


Nori dumblis perlaužiamas per pusę, dedamas ant bambukinio kilimėlio. Rankos suvilgomos vandenius su šalkeliu acto ir imama 1/4 ryžių. Ryžiai paskleidžiami ant dumblio, paliekant apie cm apačioje. Ryžių nereiktų spausti tiesiog paskleisti.


Ant ryžių cente dedama plonomis juostelėmis spjaudytas įdaras. Nepekraunama, nes bus sunkoka susukti.


Sukant abiejų rankų nykščiais spaudžiama įdaras, kad neiškristų, ir užlenkiamas viršutinis dumblio  kraštas iki ryžių apačioje, likęs nori dumblio kraštelis(kuris nepadengtas ryžiais) suvilgomas vandeniu ir prilenkiamas prie ritinėlio. Bambukiniu kilimėliu suformuojamas sušis.


Viso gausis 4 ritinėliai sušio. Juos galima pjaustyti aštriu peiliu į 6-8 dalis ir teikti arba kepti tempuroje.

Tempurai:
1 kiaušinis
3v.š. miltų
2v.š. krakmolo
4v.š. šalto vandens

Visi ingridientai gera išmaišomi kartu.


Tešloje apvolioti sušiai kepami karštame aliejuje, kol apskrunda iš visų pusių. Tinka keptuvė ar fritiūrinė.

Iškepti supjaustomi ir tuo pat pateikiami. 
Valgomi pamirkant į sojų padažą ir su wasabi krienais. 



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą