2016-01-13

Vištienos sukinukai su špinatais, sūriu ir citrina

Lengvai pagaminami sultingi suktinukai.
~~~

6 vištienos šlaunelių mėsos be odelės (apie 500g)
6 nedideli griežinėliai fermentinio sūrio
3 skiltelės česnako
1 citrinos žievelė
saujelė špinatų (naudojau šaldytus)
druska
pipirai

Česnako skiltelės perpjaunamos per pusę, dedamos po gabaliuką ant vištienos ir lengvai pamušama plaktuku, kol mėsa kiek susiplos, o česnakas susitrins. Ant viršaus užtarkuojama citrinos žievelės, mažas žiupsnelis druskos, dedama sūrio ir špinatai, pabarstoma pipirais.
Sukinukai standžiai susukami ir aprišami lininiu špagatu.

Sukinukai kepami įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš visų šonų, kol apskrunda. Gausiai pagardinami druska. Tuomet uždengus dangčiu pakepama ant silpnos ugnies dar 5min.

Iškepus nukerpama ir pašalinama virvė.

Skanavome su vasabi padažu ir makaronais, bei brokoliais.
Padažui:
100ml jogurto
1a.š. vasabio
1a.š. druskos



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą