2016-01-15

Moliūgų sriuba su kokoso pienu ir citrininėmis krevetėmis + duonelė

Tiesiog tobulas derinys saldoka sriuba ir sūrios krevetės, bei minkštutėlė šviežia duona.
~~~

Sriubai:
1kg moliūgo
400ml kokoso pieno
1 česnako galvutė
alyvuogių aliejaus
druskos
žiupsnelis čiobrelio


Moliūgas nulupamas, pašalinamos sėklos ir supjaustomas 1 cm griežinėliais. Jie dedami į kepimo indą. Česnako galvutė perpjaunam per pusę ir dedama kartu su moliūgais. Viskas pašlakstoma gausiai alyvuogių aliejumi, pabarstoma smulkia druska, bei džiovintu čiobreliu.

Kepama 180C apie 30 -50min, kol moliūgas suminkštės.

Iškepęs moliūgas metamas į puodą, kartu iškepęs česnakas(be lukšto). Užpilama truputis kokoso pieno ir sutrinama sriuba. Tuomet supilamas likęs pienas, pašildoma ir paskanaujam ar netrūksta druskos.


Krevetėms paruošti:
200g krevečių
1 citrinos žievelė
50g sviesto
1v.š. aliejaus
žiupsnis krapų
žiupsnis druskos
likę nuo sriubos česnako gabaliukai

Keptuvėje įkaitinamas aliejus ir metamas svietas. Ant silpnos ugnies išsilydžius sviestui beriami prieskoniai, kapoti česnakai ir viskas maišant trumpai pakaitinama. Dedamos krevetės ir kepamos kol įgaus rausvą atspalvį.


Duonelei su moliūgų sėklomis:
1/2 stiklinės lukštentų moliūgo sėklų
450g miltų
20g žalių mielių
300ml vandens
50g minkšto sviesto
1a.š. cukraus
1a.š. druskos

Moliūgo sėklos keptuvėje pakepinamos su šlakeliu aliejaus ir žiupsneliu druskos. Atvėsinamos

Tešlai mielės ištrinamos su druska, cukrumi keliais šaukštais vandens. Paliekama 10min. Tuomet pilamas likęs vanduo, minkštas sviestas ir miltai. Tešla bus labai lipni tad patogiausiai dirbti aliejuotomis rankomis. Gerai išmaišoma ir paliekama 30min pakilti.

Pakilusi tešla dedama ant gausiai miltuoto stalo ir įminkomos moliūgo sėklos, dalis paliekama papuošimui. Suformuojam 4 pailgi kepaliukai.

Leidžiama pakilti tada galima patepti pienu ir apiberti likusiomis sėklomis bei trupučiu druskos.
Kepama 180C priklausomai nuo kepaliuko dydžio apie 30min. Ar iškepus duona nustatyti galima patikrinus jos apačia, jai ji lengvai auksinė nestoras kepaliukas jau iškepęs. Karšta duona itin puri ir minkšta, tad pjaustyti tik  atšalusią.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą