Užkandžiai, kurie pagaminami akimirksniu. Galimybės čia neribotos, priklauso nuo šaldytuvo turinio, svarbu rinktis ne per drėgnus produktus.
~~~
1 Taleriai su sūriu ir alyvuogėmis
Prireiks:
talerių
fermentinio sūrio
alyvuogių
Iš atpjaunamas plonas sūrio lapelis ir iš jo išspaudžiamas kiek mažesnis už talerį apskritimas. Alyvuogės supjaustomos plonais griežinėliais ir apdedamas kraštas, kad dalis alyvuogės butų ant sūrio. Pašildoma mikrobangėje ar orkaitėje, kol sūris išsilydis (apie 10s)
2 Taleriai su čili ir kumpiu
talerių
marinuotų nedidelių čili pipirų
rūkyto kumpio
sūrio
Kaip ir pirmiems užkandukamas sūris išpaudžiamas, pabarstomas smulkiai pjaustytu kumpiu ir uždedamas nusausintas čili pipiriukas. Pašildoma kol sūris išsilydys.
3 Taleriai su grybais
Prireiks:
talerių
marinuotų kelmučių
sūrio
džiovinto raudonėlio
kelios šakelės šviežių žolelių (naudojau rozmariną)
raudonųjų pipirų
Ant išspausto sūrio dedami kelmučiai pabarstomi raudonėliais. Pakaitinami kol išsilydis sūris, tuomet pabarstomi patrintais tarp delnų raudonaisiais pipirais ir kol sūris karštas papuošiami žolelėmis.
4 Taleriai su zefyriukais ir uogomis
Prireiks:Talerių
Ant laužo kepti skirtų zefyrų
šviežių ar konservuotų uogų
Ant talerio dedamas zefyras ir pakaitinama, kol jis išsipūs. Tuomet į dar karštą zefyrą įspaudžiama uoga( jai konservuota geriau nubraukti sirupo perteklių). Galima dar palaistyti šokoladiniu padažu, ar lydytu šokoladu.
5 Taleriai su riešutų sviesto, džemo įdaru
Prireiks:talerių
riešutų sviesto
tiršto džemo
fermetinio sūrio
zefyro
pabarstukų
Ant vieno talerio užtepama centre riešutų sviesto, dedamas sūrio gabaliukas, ir uždedama džemo. Užvožiamas antrasis taleris. Ant viršaus dedama gabalėlis zefyro ir pašildom, kol zefyriukas išsilydis. Karštas zefyriukas peiliu paskleidžiamas ant talerio, viršus skubiai pabarstomas pabarstukais.
Visų rūšių užkandukamas reikia leisti pilnai atvėsti prieš dedant į vaza.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą