Greitos ir sočios salotos su šiltu omletu ir rūkyta lašiša.
~~~
2 porcijoms reikės:
60g rūkytos lašišos
1 stiklinės smukliai pjaustytos aisbergo salotos
1 slyvinis pomidoras
maždaug 10cm ilgavaisio agurko arba 1 trumpavaisis
1/4 svogūno
mėgstamų alyvuogių
keli griežinėliai sūrio
Omleto ritinėliui:
3 kiaušinių
2v.š. riebaus pieno arba grietinėlės
žiupsnelis druskos
pipirų
aliejaus kepimui
Padažas:
2v.š. alyvuogių aliejaus
1a.š. austrių padažo
1v.š. citrinos sulčių
druskos pagal skonį
Salotos suplėšomos ar smulkiai supjaustomos ir dedamos į dubenėlio dugną, ant viršaus klojamas agurkas ir pomidoras, ant pomidoro smulkiai kapotas svogūnas.
Omleto ritinėliui iškepti reiktų išmaišyti kiaušinius, kad pasileistų trynys, pilti pieno, prieskonių ir lengvai išmaišyti.
Kepimui idealiausiai tiktų kvadratinė keptuvė, bet tinka ir apvali. Gerai įkaitinus dugnas plonai patepamas aliejumi, pilamas labai plonas omleto sluoksnis ir pavarčius keptuvę tolygiai paskleidžiamas. Kai tiks nesimatys drėgno kiaušinio su mentele suvynioti į keptuvės kraštą ritinėlį (ir ten palikti), keptuvės dugną lengvai patepti aliejumi ir vėl pilti kiaušinio plakinio, kai sutvirtės toliau vynioti ritinėlį. Kartoti, kol bus sunaudotas visas kiaušinis. Kepti ant silpnos ugnies.
Karštas ritinėlis supjaustomas gabalėliais ir dedamas ant salotų.
Sudedama pasmulkinta lašiša, alyvuogės ir sūris.
Padažo ingirdientai išmaišomi kartu ir užpilami ant salotų.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą