2016-03-13

Maltos mėsos medalionai su žolelėmis ir sūriu

Sultingi maltos mėsos kepsneliai, kepti orkaitėje su sūriu ir prieskoninėmis žolelėmis.
~~~

500g maltos kiaulienos
3 skiltelės česnako
1 kiaušinis
1v.š. miltų
2v.š džiuvėsėlių
1/2a.š. džiovintos paprikos miltelių
1/2a.š. druskos
1/2a.š. čili miltelių
žiupsnelį džiovinto baziliko

Apvolioti 5v.š. kapotų šviežių žolelių (naudojau čiobrelius ir krapus)

50g fermentinio sūrio


Kiaulieną gerai išmaišyti su smulkiai kapotais česnakais, kiaušiniu, prieskoniais, miltais ir džiuvėseliais. Palikti 5min pastovėti.
Prieskoninias žoleles sukapoti peiliu.


Iš mėsos formuoti mandarino dydžio medalionus. Patogu pasinaudoti maisto žiedu ar apvalia sausainių formele, bet puikiai galima ir rankomis. Suspausti kuo tvirčiau ir gauto medaliono šonus apvolioti kapotose žolelėse.
Kepti 190C apie 15-20min.
Apiberti tarkuotu sūriu ir dar porai minučių pakepti, kol surys išsilydys ir lengvai paskrus.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą