Purus ir labai lengvai pagaminamas vyniotinis.
~~~
Biskvitui :
110g miltų
130g cukraus
5 kiaušiniai
50g sviesto
1a.š. vanilinio cukraus
žiupsnelis druskos
Įdarui:
250ml riebios plakamos grietinėlės
50g cukraus pudros
50g šokoladinių saldainių ar šokolado gabaliukų
1a.š. vanilinio cukraus
1/2 tarkuotos citrinos žievelės
kelios braškės
Glajus:
50g šokolado
50ml grietinėles
1v.š. saulėgrąžų aliejaus
Biskvitui išsukti kiaušinių baltymus su druska ir cukrumi, bei vaniliniu cukrumi iki standžių putų.
Sviestą išlydyti ir atvėsti, supilti į trynius, išmaišyti kartu. Atsargiai įmaišyti į baltymus, įsijoti miltus.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Tolygiu sluoksniu per visą skardą paskleisti tešlą. Kepti 180C apie 10min. Patikrinti centrą iešmeliu.
Biskvitą 10 min atvėsinti, išversti ant kepimo popieriaus, lengvai pabarstytu su cukraus pudra.
Įdarui grietinėlę išplakti iki standžių putų su cukraus pudra ir priedais. Užtepti ant biskvito, apiberti šokoladu ar saldainiais, pasmulkintomis uogomis. Biskvitą atsargiai susukti. Palikti susuktą į kepimo popierių ir palaikyti pora valandų šaldytuve.
Glajuj šokoladą ištirpinti ant garų vonelės, pilti grietinėlę ir aliejų. Išmaišyti iki vientisos konsistencijos. Apipilti atvėsusį kepinį. Papuošti m&m saldainukais.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą