2017-10-29

Moliūgo pyragas su prieskoniais

Aromatingas rudens pyragas su moliūgu ir kreminiu sūriu 
~~~


20x30 pyragui:

200g avižinių sausainių
70g sviesto

Sausainius sumulkinti iki trupiniu ir sumaišyti su tirpintu sviestu, kloti į kepimo formą ir prispausti.
Kreminio sūrio sluoksnis:
250g kreminio sūrio
2 kiaušiniai
50g grietinės 30% riebumo
70g cukraus
2a.š. vanilinio cukraus

Kreminį sūrį išsukti su grietine. Kiaušinius išmaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, supilti ant trupinių sluoksnio. Išlyginti.
Kepti 175C apie 20 min, kol centras taps tvirtas.
Atvėsint.


Moliūgų sluoksnis:
425 moliūgo košės*
110ml pieno
80g rudojo cukraus
15g želatinos
50ml vandens
50g cukraus
3 kiaušiniai
1/2 cinamono
žiupsnelis malto kardamono
žiupsnelis malto muskato
žiupsnelis malto imbiero
žiupsnelis maltų kvapiųjų pipirų

Moliūgo košę sumaišyti su pienu, rudu cukrumi, kiaušinio tryniais ir prieskoniais. Maišant puode kaitinti apie 10 min. Želatiną užpilti vandeniu ir leisti išbrinkti, tuomet pakaitinti kol ištirps. Supilti į moliūgų masę ir išmaišyti.

Ant verdančio vandens puodo dėti dubenį (dugnas neturi liesti vandens) į jį pilti cukrų ir kiaušinio baltymus, plakti mikseriu dideliu greičiu, kol baltymai sušils ir masė išsiplaks, taps standi ir tvirta. Nukėlus dubenį nuo garų, dar plakti pora minučių, kol kiaušinio baltymai pravės. Baltymus gerai įmaišyti į moliūgo tyrę.
Supilti ant atvėsusio pyrago. Palikti porai valandų (galima ir per naktį) šaldytuve.


Atvėsusį ir sustingusį pyragą supjaustyti porcijomis ir papuošti grietinėlė ir apiberti cinamonu.

Labai tinka su moliūgų latte 

* moliūgo tyrę pasidaryti galima moliūgą perpjovus per pusę, padėjus odele į viršų ir  iškepus orkaitėje 180C  apie 50 min, kol suminkštės. Tuomet išėmus iš odelės ir  ją sutrynus maisto kombainu ar per sietelį.
Išsikepti galima ir daugiau, po to panaudoti sriuboms latte kavai ar padažams.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą