2017-10-28

Spurgos su džemu

Minkštos spurgos su naminiu slyvų džemu.
~~~

~650g miltų
300ml pieno
65g sviesto
50g cukraus
1 kiaušinis
25g žalių mielių
1/2a.š druskos

200ml džemo (naudojau mėlynų slyvų)

0,5l aliejaus virimui

Mieles sutrinti su cukrumi ir šlakeliu pieno ir pora šaukštų miltų. Likusį pieną pakaitinti su sviestu, kol sviestas ištirps. Neužvirti. Leisti atvėsti iki kambario temperatūros, Užpilti ant mielių ir suberti likusius produktus.
Užminkyti vientisą tešlą, pridengus pakildinti šiltoje vietoje.
Iš pakilusios tešlos iškočioti 1cm storio lakštą, stikline išspausti apskritimus.
Palikti pakilti, kol padvigubės.

Spurgas virti aliejuje įkaitintame iki~180C apie 1-2 min iš kiekvienos pusės, kol taps gražios auksinės spalvos.
Spurgas perkelti ant popierinio rankšluosčio ar sietelio.
Įdarui pasirinktą džemą įspausti švirkštu su ilgu antgaliu . Apiberti cukraus pudra.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą