2019-09-28

Medaus voveraitės











260g miltų
1 ir 1/2 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. cinamono
1/2 a.š. maltų gvazdikelių
1/2a.š. vanilės
1/2a.š. druskos

120g sviesto
120g medaus
120g cukraus


2 kiaušiniai
50g grietinės (naudojau 12%)

Sviestą, medų ir cukrų pakaitinti, kol viskas ištirps ir susimaišys. 15 minučių leisti pravėsti. 
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. 

Į miltus supilti sirupą. Gerai išmaišyti, tuomet supilti kiaušinius ir grietinę. Išmaišyti iki vientisumo. 
Įkaitinti kepimo formą.

Kepti formoje ant nedidelės kaitros pavartant. Tešlą patogu į formeles pilti su konditeriniu maišeliu.
Kiekvieną pusę apie 3-4 minutes. Kepinį patikrini mediniu iešmeniu. 





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą