2020-02-01

Rikotos blyneliai


250 g rikotos
150 g miltų
2 kiaušiniai
180 ml kefyro
30 g cukraus
30 g sviesto (ištirpinto ir atvėsinto)
1/2 a.š. sodos ar kepimo miltelių
1/2 a.š. druskos
1 a.š. vanilinio cukraus

Kiaušinius, rikotą,cukrų ir kefyrą išsukti kartu iki vientisumo.
Miltus sumaišyti su soda, druska. Įmaišyti į skystus produktus, supilti sviestą, vanilinį cukrų.
Tešlą permaišius palikti pastovėti 15 minučių.

Blynelius kepti lengvai riebalais pateptoje keptuvėje ant nedidelės kaitros.
Pateikti su klevų sirupu ir mėgstamomis uogomis.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą