2020-04-21

Klasikiniai šokoladiniai keksiukai su šokoladiniu morenginiu kremu


Keksiukams (apie 30vnt)

250g miltų
400g cukraus
65g kakavos
2a.š sodos
1a.š. kepimo miltelių
žiuspenlio druskos

260ml verdančio vandens
260ml kefyro ar pasukų
100ml aliejaus
2 kiaušiniai


Kremui:
3 didelių kiaušinių baltymai
180g cukraus
200g sviesto, kambario temperatūros
140g juodojo šokolado


Keksiukams sausus produktus sumaišyti kartu.
Pasukas ar kefyrą ir aliejų  Sumaišyti kartu ir įmaišyti į sausus produktus, maišant supilti karštą vandenį, tuomet įmaišyti kiaušinius.

Masė pilti į keksiuko popierėlius paliekant apie 1 cm nuo viršaus ir kepti 180 apie 22 minutes.
Pilnai atvėsinti.
Kremui kiaušinio baltymus sumaišyti su cukrumi.
Dubenį statyti virš puodo su verdančiu vandeniu (kad dugnas neliestų vandens, šiltų tik nuo kylančių garų) ir lengvai maišant šluotele šildyti, kol sušils iki mažzdaug 60 C, arba nebesijaus cukraus kristalų.
Ar cukrus ištirpęs galima patikrinus truputį masės patrynus tarp pirštų.

Kai cukrus pilnai ištirps masė nukelti nuo garų puodo ir plakti elektriuniu plaktuvu iki kol taps puri ir šviesi ir atvės. Lengvai laikanti formą.
Toliau plakant po gabalėlį mesti minkštą sviestą.
Plakti kol kremas puikiai laikys formą ir taps vientisas.
Šioje stadijoje jau kremas jau pakankamai tvirtas (ir skanus) kad būtų galima puošti juo.


Supilame tirpintą, bet jokiu būdų ne šiltą šokoladą. Ir plakame, kol masė taps vienisas.
Paruoštu kremu dekoruojame keksiukus.

2 komentarai: