2020-08-30

Šokoladinis cukinijų pyragas


 
350-450 g cukinijos (be odos ir sėklų)  
280g miltų 
300g cukraus
65ml aliejaus (saulėgrąžų)
200g grietinės (30%)
65g tamsios kakavos (nesaldintos)
2 kiaušiniai
1/2.a.š druskos
2a.š. vanilinio cukraus
1a.š. sodos
1 a.š. kepimo miltelių


Kiaušinius išmaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Pilti aliejų ir grietinę.

Cukiniją nulupti, pašalinti sėklas ir sutarkuot  tarka  burokams.
Sumaišyti miltus su kakava, kepimo milteliais, soda ir druska. Įmaišyti į tešlą.
Galiausiai įmaišyti cukinijas.
Kepti riebalais pateptoje formoje 180C apie valandą. Atvėsinti.


Kremas:

100g juodojo šokolado

30ml riebios grietinėlės 

25g sviesto

Grietinėlę su šokoladu pašildyti, kol šokoladas ištirps, įmaišyti sviestą. Atvėsinti.



p.s. pyragą kepiau su mažiau cukinijų, turėjau 350g, tuomet jis gavosi puresnis, dedant cukinijų daugiau bus drėgnesnis ir kiek sunkesnis. Abu variantai labai skanūs. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą