Biskvitas skirtas pertepti kremu. Minkštas, drėgnas, kraštai neapskruda, tad tortą surenkant jų nereikės nupjauti.
4 kiaušiniai185g miltų
185g cukraus
70ml saulėgrąžų aliejaus
145ml vandens
1 ir 1/2 a.š. kepimo miltelių
1/ ir 1/2a.š. smulkios želatinos miltelių (pudros formos)
1/2a.š. druskos
Kvapai pagal poreikį, vanilės ekstraktas, citrinos žievelė, romas ir t.t.
Kiaušinio tynius atskirti nuo baltymų.
Baltymus išplakti apie iki purių putų. Neperplakti iki standžių putų, bus kebliau įmaišyti į tešlą.
Tynius išmaišyti kartu su aliejumi, vandeniu. Po truputį pilant įmaišyti į sausus produktus.
Galiausiai įmaišyti baltymus.
Kepimo formos tik dugną iškloti kepimo popieriumi. Kraštų nereikia nei kloti kepimo popieriumi, nei tepti riebalais.
Kepti 160 apie 45-50 minučių.
Iškepusį atvėsinti kepimo formoje. Vėstant kepurėlę kiek pakris ir jos nereiks nupjauti.
Pilnai atvėsus peiliu atskirti nuo kepimo formos kraštu ir išimti.
Perpjauti į kiek reikia dalių ir pertepti kremu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą