2020-10-04

Biskvitas

Biskvitas skirtas pertepti kremu. Minkštas, drėgnas, kraštai neapskruda, tad tortą surenkant jų nereikės nupjauti.

4 kiaušiniai
185g miltų
185g cukraus
70ml saulėgrąžų aliejaus
145ml vandens
1 ir 1/2 a.š. kepimo miltelių
1/ ir 1/2a.š. smulkios želatinos miltelių (pudros formos)
1/2a.š. druskos

Kvapai pagal poreikį, vanilės ekstraktas, citrinos žievelė, romas ir t.t. 
Miltus, kepimo miltelius, druską, želatiną ir cukrų sumaišyti kartu.
Kiaušinio tynius atskirti nuo baltymų.
Baltymus išplakti apie iki purių putų. Neperplakti iki standžių putų, bus kebliau įmaišyti į tešlą.
Tynius išmaišyti kartu su aliejumi, vandeniu. Po truputį pilant įmaišyti į sausus produktus. 
Galiausiai įmaišyti baltymus.
Kepimo formos tik dugną iškloti kepimo popieriumi. Kraštų nereikia nei kloti kepimo popieriumi, nei tepti riebalais.
Kepti 160 apie 45-50 minučių.

Iškepusį atvėsinti kepimo formoje. Vėstant kepurėlę kiek pakris ir jos nereiks nupjauti.
Pilnai atvėsus peiliu atskirti nuo kepimo formos kraštu ir išimti.
Perpjauti į kiek reikia dalių ir pertepti kremu.
Šį kart pertepiau tiesiog plakta grietinėle su šaukštu cukrus ir įbėriau saują aviečių bei šokolado.


p.s. vanduo tinka tiesiog geriamasis, jai geriate iš vandentiekio, tad puikiai tiks ir receptui.
Želatinos milteliai padeda surišti aliejų ir vandenį kartu. Galite tan naudoti ir agarą.  











Komentarų nėra:

Rašyti komentarą