2-3 vidutiniai batatai
400 g konservuotų arba virtų avinžirnių
1 raudonas svogūnas
1-2 skiltelė česnako
1/2 čiberžolės
čili miltelių pagal skonį
druskos pagal skonį
aliejaus
Padažui:
50 g sezamo sėklų
1/2 citrinos sulčių
2-3v.š. vandens
druskos pagal skonį
cukraus pagal skonį
čili miltelių pagal skonį
Batatus nulupti ir supjaustyti stambiais kubeliais. Sumaišyti su šlakeliu aliejaus iš spausta česnako skiltele, pabarstyti čili milteliai ir druska. Paskleisti skardoje vienu sluoksniu.
Avinžirnius nuplauti ir nusausinti. Sumaišyti su šlakeliu aliejaus, ciberžole ir druska. Paskleisti vientisu sluoksniu kepimo skardoje.
Daržoves kepti 180C apie 30 minučių.
Po 20 minučių kepimo į kepimo skardą įdėti pasmulkintą svogūną apšlakstytą aliejumi.
Kepant laikas nuo laiko galima šaukštu pavartyti avinžirnius.
Padažui sezamus su pora šaukštų vandens ir citrinos sultimis sutrinti maisto smulkintuvu. Vandens pilti pagal norimą tirštumą. Pagal skonį pagardinti druska, cukrumi ir čili milteliais.
Karštas keptas daržoves sumaišyti su padažu ir pateikti iš kart.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą