200g sviesto
puodelio cukraus ~200g
puodelio miltų ~140g
5 dideli kiaušiniai
vanilės
1 a.š. kepimo miltelių
Sviestą išlydyti ir atvėsinti. Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol cukrus ištirps. Supilti atvėsusį sviestą, į masė sijoti miltus su kepimo milteliais. Gerai išmaišyti ir berti vanilę (galima rinktis kitus prieskonius, kaip cinamoną, romą, migdolų aliejų)
Vafline patepti sviestu ir gerai įkaitinti, kepti iki norimo apskrudimo. Jai norite susukti, tai daryti reikia iš karto vaflinėje, nes jie labai greit sukietėja, ir tampa traškūs.
Ohoho kokia vafliu kepykla, tokioj ir turetu iseiti tikrieji senoviniai vafliai :D
AtsakytiPanaikintiAs kepu po du mažesnius vafliukus, ipilu dvi juosteles tešlos, gaunasi mažiukai, o kai, susuku piltuvėlio forma ir prikraunu pilną didelę lėkštę ir gaunasi kaip pienės pūko galva
AtsakytiPanaikintiTinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.
AtsakytiPanaikinti