Purūs ir drėgni keksiukai su rūgščiomis uogomis viduje, bei saldžiu kremu.
~~~
Keksiukams:
200g miltų
200ml natūralaus jogurto
150g cukraus ( jai jogurtas nesaldus +20g)
2 dideli kiaušiniai
100g minkšto sviesto
1a.š. kepimo miltelių
1a.š. vanilinio cukraus
saujalės spanguolių
Minkštas sviestas išsukamas su cukrumi, pilamas jogurtas ir mušami po vieną kiaušiniai. Gerai išmaišyta masė sumaišoma su miltais ir kepimo milteliais, bei vanile.
Į kepimo popieriukais išklotas formeles pilama truputis tešlos, įmetama kelios uogos ir užpilama likusi tešla. Kepama 180C apie 20min.
Iškepę keksiukai pilnai atvėsinami.
Kol keksiukai vėsta gaminamas kremas papuošimui.
Kremui:
80g minkšto sviesto
150g cukraus pudros
3v.š. rožinio sirupo( aviečių, spanguolių, vyšnių ar pan)
2-3v.š. kondensuoto saldinto pieno
Minkštas svietas gerai minkseriu paplakamas porą minučių, kol taps purus. Beriama cukraus pudra, sirupas ir plakama iki vientisos masės. Baigiant plakti įmaišomi keli šaukštai kondensuoto pieno, kol kremas tampa norimos konsitencijos. Viskas labai gerai permaišoma ir kremas dedamas į konditerinį maišelį su antgaliu ir papuošiami keksiukai. Jai maišelio neturite, tiks ir šaldymui skirtas maišelis nukirptu kampu, ar tiesiog dailiai aptepti peiliu. Belieka papuošti uoga ar pabarstukai ir skanauti su kava.
~~~
nam nam
AtsakytiPanaikinti