2017-01-01

Šokoladinis maskarponės tortas

Kreminis tortas su daug šokolado, be želatinos.
~~~



Biskvitas:
100g miltų
110g sviesto
100g cukraus
15g kakavos
2 dideli kiaušiniai
1a.š. vanilinio cukraus
3v.š. grietinėlės
1a.š. kepimo miltelių

Kremas:
250g maskarponės
400ml riebios grietinėlės
200g juodojo šokolado

Sirupas :

2v.š. apelsinų sulčių
2v.š. karšto vandens
3a.š. cukraus

Tarkuoto šokolado ir šokolado plokštelių pabarstymui

Biskvitui minkštas sviestas išplakamas su cukrumi, bei vaniliniu cukrumi, mušami kiaušiniai.
Miltai sumaišomi su kepimo milteliais beriami į tešlą, beriama kakava ir permaišoma. Pilama grietinėlė, viskas permaišoma.
Tešla paskleidžiama ~18cm formoje ir kepama 180C apie 45min. Patikrinama mediniu iešmeliu.
Atvėsinamas.

Sirupui visi ingridientai maišomi kartu, kol cukrus ištirps.

Kremui grietinėlė praplakama iki putų, sudedamas maskarponės sūris ir išplakama iki standumo.
Šokoladas išlydomas ir plakant įmaišomas į kremą.

Biskvitui nupjaunamas iškilimas ir biskvitas sulaistomas sirupu, ant viršaus paskleidžiamas kremas ir išlyginamas paviršius, pabarstoma šokoladu ir kelioms valandoms paliekama šaltai.

Video:




2 komentarai: