Tradiciniai vokiški minkšti pfeffernusse meduoliai su prieskoniais.
~~~
550g miltų
2 kiaušiniai
115g sviesto
100g cukraus
240g rudojo cukraus sirupo
1a.š. sodos
1a.š. cinamono
1/2a.š gvazdikėlių
1/2a.š. muškato
1/2.š. tarkuoto imbiero
tai pat galima įtarkuoti citrusų žievelės, berti kardamono, anyžiaus, kvapiųjų pipirų...
Sviestas su cukrumi ir sirupu pašildomas, kol svietas ištirpta. Gerai išmaišoma ir beriami prieskoniai. Kai sirupas pravės įmušami kiaušiniai ir permaišoma.
Miltai sumaišomi su soda ir dalimis įmaišomi į tešlą. Tešla bus limpi ir sunkiai maišoma. Tobulai išmaišyti nebūtina, tešla atvėsinama valandą šaldytuve, tuomet sutvirtėja ir nelimpa prie rankų ir jai reikia galima paminkyti iki vientisumo.
Iš tešlos formuojami ~2cm dydžio kamuoliukai ir kepami 180C apie 10min.
Šiltus kamuoliukus apvolioti cukraus pudroje, arba palaukus kol pravės - aplieti šokoladu.
Video:
sveiki. norejau paklausti kuom galima butu pakeisti rudaji cukraus sirupa. nezinau kur ji rasti pirkti. ar ji galima namie pasidaryti? ir ar jie sukieteja, nes video atrodo labai minsktuciai. aciu!
AtsakytiPanaikintiTaip labai minkšti meduoliukai, svarbu neperkepti ir hermetiškai po to laikyti. Tinka cukraus sirupai, dirbtinis medus. Jų tikrai yra daugumoj prekybos centruose.
Panaikintiaciu labai. pabandysiu pakeisti medumi, tikiuosi gausis :-).
Panaikinti