2018-12-09

Imbierinis meduolis su graikiniais riešutais

Minkštas ir labai drėgnas imbiero meduolis su graikiniais riešutais 
~~~

140g miltų
150 ml pieno
1 kiaušinis
60 g sviesto
2 a.š. imbiero miltelių
100g rudojo cukraus
1a.š. kepimo miltelių
1/2 a.š. cinamono
po žiupsnelį : malto gvazdikėlio, kardamono.
 saujalė graikinių riešutų.



Sviestą ištirpinti ir pravėsinti.
Kiaušinį išsukti kartu su ruduoju cukrumi.
Supilti sviestą ir gerai išmaišyti.
Kitame dubenėlyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, prieskonius.
Supilti į tešlą ir išmaišyti.
Po truputį maišant pilti pieną. Suberti pasmulkintus riešutus.

Tešlą pilti į riebalais pateptą kepimo formą ir kepti 190C apie 40-50 min.

Iškeptą aplieti glajumi iš 1 kiaušinio trynio ir 150g cukraus pudros.. 



1 komentaras: