2020-11-19

Macaroons II

 



90g kiaušinio baltymo (maždaug 2 m ir 1s  dydžio kiaušiniai)

120g cukraus

130g  cukraus pudros

120g migdolų miltų

lašelio maistinio dažų jai norite spalvotų sausainėlių



Cukraus pudros ir migdolų miltų svoris jau persijotų per smulkų sietelį.


Baltymus išplakti su cukrumi, iki standžių putų, kol cukrus pilnai ištirps. Tai galima patikrinti patrynus truputį baltymo masės tarp pirštų, ar nesijaučia cukraus granulių. Jai naudosite maistinius dažus, juos įmaišyti dabar.


Migdolų mitus ir cukraus pudrą persijoti per smulkų sietelį.

Supilti sausus produktus į baltymus ir menteles maišyti keliant nuo dugno kelias minutes, kol tešla kiek suskystės, paviršiuje išsilygins tešlos kontūrai. 


Skardoje įtiesti kepimo popierių. Po juo galima patiesti atsispausdintą šabloną, kad lengviau būtų padaryti sausainėlius vienodo dydžio. Supilti į konditerinį maišelį ir išspausti 3cm dydžio pyragėlius, paliekant tarpus. Išspaudus visus sausainėlius skardą gerai padaužyti į stalą, kad  paviršius būtų lygus ir išeitų oro burbulai.


Palikti kambario temperatūroje 30-50minučių, kol lengvai prilietus pyragėlio paviršių jis bus sausas ir nebekibs prie pirštų. Jai naudojate šabloną, jį reiktų atsargiai ištraukti iš skardos.

 Kepti 130C apie 10-13 minučių. Ar iškepę galima patikrinti lengvai paspaudus pyragėliu viršų, jis turi neturi susiplausti, būti tvirtas.

Palikti atvėsti skardoje. Tik kai pilnai atvės nukelti nuo kepimo popieriaus.



Pertepimas :

100g plakimui grietinėlės

250g šokolado be priedų


Grietinėlę ir šokoladą kaitinti ant silpnos ugnies. Kai šokoladas ims tirpti, nukelti nuo kaitros ir  maišyti, kol pilnai ištirps. Atvėsinti iki kambario temperatūros ir tuomet dar bent 30minučių palaikyti šaldytuve. 



Atvėsusį kremą išplakti iki purumo. Dėti į konditerinį maišelį ir išspausti ant sausainėlio ir suklijuoti po du. Sudėti į hermetišką indą ir pastatyti vėsiai porai valandų, kad kremas sutvirtėtų.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą